Healing the world


Michael Jackson's son Prince tar efter hans pappa. TMZ har hört att 13 åringen åkte på en studieresa förra Torsdagen. men istället för att åka till ett museum eller akvarium, paketerade han mat för svältande barn.

Allt var en del av ett välgörande projekt organiserat av Buckley School, Vi har blivit informerade om att han och hans klass kamrater stannade vid L.A. Varuhus ägt av Children's Hunger Found, och paketerade över 500 -20kg boxar till barn i Peru.

Källa.

"Planet Michael"


Michael Jackson egendom har ingått ett licensavtal med ett Los Angeles största företag att skapa en virtuell värld kallad "Planet Michael." Planeten kommer att leva inuti Entropia Universe, en så kallad "massiv multiplayer online" spel med ca 100.000 aktiva användare. Det drivs av det svenska företaget Mind Ark.

I det, kommer fansen att kunna samla in och handel virtuella Jackson varor och tjäna poäng genom att utföra utmaningar i samband med hans musik och flyttar dans. Man kommer kunna gå runt och göra uppdrag och upptäcka tex musikvideon i Billie Jean. Gå längs gatan och se allt däromkring, ta sig till smooth criminal gatan och spana runt och upptäcka nya saker mm.

Som i andra virtuella världar kan spelare som vill köpa fler krediter fylla på sina spelkonton med riktiga pengar.

Spelet kommer gå att ladda hem gratis och användarna kommer kunna ha egna profilbilder i Michael Jackson anda, "Thriller jackor osv. Bli medlem gratis, klick här.

Källa.

Chris Browns mamma hyllar


Sångaren Chris Browns mamma, Joyce Hawkins, twittrade häromdagen ut ett minst sagt respektlöst meddelande på Twitter. Hon skrev: "Michael Jackson died so that Chris Brown could live". Ett meddelande som fick och har fått hela MJ-världen att rasa. Meddelandet tog hon snabbt ner då hon insett att hon gjort fel. I flera dagar har MJ-fans runtom hela världen gått loss såpass att en amerikansk radioshow kontaktade Chris Brown själv och frågade vad han hade att säga om sin mammas utspel. 

Chris ska ha svarat att han älskar sin mamma och står bakom henne i allt och sedan lagt på luren. Med salt i såren gick det så långt att mamman tillslut nu gått ut i en Amerikansk tidning och skrivit följande:

"I'm so sorry that the tweet I sent yesterday was misunderstood. What I meant to say is that Chris has always been inspired by Michael Jackson's music and his career."

Något som MJ-fans inte godkänner som en ursäkt, inte heller verkar fans glada på Chris som inte utalat sig mer i frågan utan itället tagit det lugnt i Miami Beach.

Källa.
[Läs mer!]

Veckans fan är...


Bild vald av mig [ägaren av bloggen].


...Elin! Grattis! Skicka gärna en bild som du gillar med Michael Jackson!

Vad heter du? Elin.
Hur gammal är du? 12 år.
Har du någon blogg: Nej.

Har du drömt om honom nån gång? Ja, 3 gånger! Kan berätta alla drömmarna.
1. Jag var i en mataffär typ och så kom Michael Jackson från ingenstans och alla skrek... Sen så var jag i skolan och då kom typ Katherine Jackson och så åkte i hennes bil till ett litet hus med en stor pool. Det var typ ett poolparty där. Det var hela drömmen.
2. Jag var i en affär och så kunde man köpa glass ur någon sorts automat, man tog en pappersskål och tryckte på en knapp i en maskin så kom det glass. Och så kom MJ! Men jag var inte ett fan i drömmen utan jag var typ kompis med MJ. Det var typ en massa agenter och fotografer med han, men inga fans. Sen skulle jag ta strössel ur en maskin och då svämmade hela affären över av strössel.
3. Den här drömmen är jättekonstig... Jag var i skolan och så var MJ där, men det såg inte ut som MJ utan min lärare. Men han var liksom ändå MJ. Sen sa han typ "Jag har glömt mitt lösenord till min dator. Mitt användarnamn är MJNJ1".
Hur började du lyssna på honom? Min mamma gjorde det en gång.
Bästa Michel Jackson låt? Alla. MJ får alla låtar han sjunger att låta bra!
Favorit citat? Vet inte, gillar allt han säger.
Bästa Michael Jackson film: The Jacksons: An American Dream.

Bli veckans fan!


Dags att anmäla sig till "Veckans blogg". Jag kommer inte på så många frågor, därför är oftast många samma som de andra veckorna, men ni kan gärna komma på egna!


Frågorna:

Vad heter du?
Hur gammal är du?
Har du någon blogg?

Har du dröm om honom
nån gång? Om ja, berätta!
Hur började du lyssna på honom?
Den bästa Michael Jackson låt?
Favorit citat?
Bästa Michael Jackson film?

Som vanligt skickar du dina svar och en favorit bild på honom till bloggens mail: mjackson.blogg@hotmail.com.

Lycka till!

Toppar CNN's lista över musik ikoner


Förra månaden hade CNN konst och kultur program, ikon, de frågade tittare att gå online och rösta på deras topp 5 mest ikoniska artister genom tiderna. Rösterna har räknats och det är officiellt - vinnaren är Michael Jackson!

Nästan 100,000 röstade för att berätta för CNN att the one and only King of Pop är artisten genom tiderna.

Källa.

Stämmningsansökan mot AEG


Idag (inatt) var en stor dag, Katherine Jackson OCH Michael Jacksons barn (!) har begärt en rättegång och lämnat in en stämningsansökan mot AEG som kommer att få uppmärksamhet till mördarna och de som skyddar dem. Strålande drag enligt mig av Jackson familjen som alltid har vårt fulla stöd och kärlek. Nu ni kommer det börja hända saker!

Ansökan berör också att AEG orsakat obeskrivlig stress för Michael's son Prince eftersom han tvingades vittna se Michael lida och tillslut dö. Och för att "han sattes i en position som åskådare till dessa tragiska händelser."

Brian J. Panish gick även ut med ett statement inatt och berättade: "The purpose of this lawsuit is to prove to the world the truth about what happened to Michael Jackson, once and for all."

Här är dokumenten från Katherine och Jackson 3.

Kom ihåg att detta bara är början berättade även Randy inatt och berättade att utan fansen kommer inget hända, och tackade alla fans över hela världen. Randy berättade också att han var mycket stolt över mamma Jackson och Jackson 3 för de dom nu valt att göra och berättade att mer kommer att dyka upp, detta är bara början på en lång resa.

Källa. [Läs mer!] OPS! Det är inte jag som skriver detta utan Julian från Jacksonthrill.

Barn skyddas av livvakter i skolan

 


Barnen Jackson har börjat på en vanlig skola, men deras liv är inte riktigt som för de andra eleverna.Paris och Prince övervakas hela tiden av två biffiga livvakter.

- Det gör att de andra barnen tvekar att kontakta dem, säger en källa till Perez Hilton.

Michael Jacksons barn försöker nu så gott det går leva normala liv. Prince och Paris lärs inte längre upp av lärare i hemmet, utan har i stället börjat på på en vanlig skola.Båda går sedan en tid tillbaka på The Buckley School i San Fernando Valley i Kalifornien, uppger Perez Hilton.

Lektioner och raster är dock inte riktigt som för de andra eleverna, eftersom barnen Jackson hela tiden följs av två livvakter.

– Grejen med livvakterna är rätt jobbigt för de andra barnen. Och det gör att de tvekar att kontakta Prince och Paris. Det här är en stor chans för dem båda, säger en källa till Perez Hilton.

Källa.
 

Ett Michael Jackson medley


Fick ett tips från Julia för ett tag sen om den här videon och jag älskar verkligen det. Ett Michael Jackson medley. Dom sjöng Michael Jackson låtar, Jackson 5 låtar och The Jacksons låtar. Tycker att ni ska kolla på denna videon!

Monkey Busines


"Monkey Busines" finns med på "The Ultimate Collection".

Inget "Glee" avsnitt?


Ryan Murphy som skapade den populära show "Glee" har förnekat rykten om att han arbetar på en Michael episod.
Spekulationen var att en Michael avsnitt skulle vara visas i februari 2011 omedelbart efter Superbowl.

Murphy berättade om Ryan Seacrest att han skulle vilja göra en Michael episod dock att han inte har rätt att göra det. "Just nu är det verkligen svårt att klara Michael Jackson musik", sade han.

Tidigare i veckan, tänkte leda stjärna Mathew Morrision, som spelar Will Schuester, det "skulle vara ganska coolt." Morrison tillade att "han är förmodligen den bästa och mest ikoniska artist i musikhistorien." Annan "Glee" star Jenna Ushkowitzas , som spelar Tina Cohen-Chang, utsända Morrison men sade att en Michael episod skulle bli en utmaning.

Källa.

Veckans fråga: 19/9 - 2010


Har du röstat i valet i år?

Mitt svar
: Nej, för ung.

12 unika osläppta porträtt!

13 december 2010, kommer Pierre Bergé & Associés att anordna en exceptionell auktion av Michael Jacksons opublicerade porträtt. Dessa fotografier är resultatet av ett extraordinärt äventyr av en ung fransk fotograf, Arno Bani, till vilken stjärna exceptionellt anförtrotts hans image.

Arno Bani, skapade fyra olika konstnärliga scenarier och valde dem största fashion professionals att arbeta med. Vilket blev följande: Yves Saint Laurent, François Lesage, Topolino, Seb Bascle, Frédérique Lorca och Maida, etc.

Under denna försäljning, av 12 unika och aldrig tidigare släppta porträtt, numrerade 1 av 1, liksom styrelserna kontakt av denna fotograferingen, bland andra sådana som valts ut av Michael Jackson själv kommer att presenteras för auktion.

Källa. [Läs mer!]

Michael Jackson topp 5 av VH1's 100-lista


Musik kanalen VH1 kommer att se över den gamla frågan, "Vem är den största artisten genom tiderna?" Bestämd av en undersökning av välkända musikartister och musikexperter inom industrin, VH1 kommer att avslöja denna definitiva (och vara säker på att vara mycket kontroversiella) listan som visar vem som är den största av de största.

Mycket har ändrats sen förra gången VH1 frågade den här frågan men, mest märkvärt för Jackson-fans, Michael Jackson var listad som nummer 40 i den första undersökningen men, nuförtiden är King of Pop i topp 5!

Källa. [Se listan!]

Citat


I do not want to be buried, i want to live forever.

~ Michael Jackson.

Kräver 200 000 dollar


Debbie Rowe kräver hela 200,000 dollar från Michael Jacksons dödsbo. Hon menar att Michaels dödsbo ska betala för de utgifter hon haft i rättegången då hon direkt efter Michaels död krävde att få full vårdnad av barnen.

Så blev det inte. Michaels mamma och Debbie kom överens med rätten att Debbie inte skulle få ha vårdnaden, utan endast få träffa barnen då och då. 

Trots detta vill nu Debbie ha hela 200,000 dollar för rättegångskostnaderna, betalat av Michaels dödsbo.

Källa.

Monopolspel


Jag har helt glömt bort det här, men jag hittade Monopolspel i Michael Jackson "style". Måste säga att det är riktig coolt! Undrar om det faktisk finns på riktig? Har inte sökt på det, men det skulle nog vara roligare och spela. Vad tycker ni?

Blev sparkad av Michael


Quincy Jones har avslöjat att hans framgångsrika samarbete med Michael Jackson fick ett abrupt slut efter den legendariske producenten försökte styra sångaren till hip hop. De två spelade in tre album tillsammans, från 1979 "Off The Wall", 1982 "Thriller" och 1987's "Bad", några av de mest framgångsrika albumen genom tiderna. Men Jones blev sedan sparkad av Michael på grund av att Jackson tyckte att hip hopens tid var död och inget för honom.

Quincy berättar att Michael sa: "Quincy doesn't understand the business any more. He doesn't know that rap is dead"

Han tillade att de fortfarande höll kontakten, och mindes sista gången han talade med Jackson, kort före sin död: "Jag var i London när han sålde ut tio konserter, och sedan sålde ut 40 mer. Han ringde mig. Han ville att ta med barnen över. Men jag var med Mohamed Al Fayed på sin plats. jag sa "jag får se dig i Los Angeles." Och det var sista gången jag pratade med honom, berättar Quincy.

Källa.

Veckans fan är...

Liridonas favorit bild.

...Liridona! Grattis! Bilden som du har gjort i Picasa är jättefint!

Vad heter du? Liridona.
Hur gammal är du?
13 år i oktober.
Har du någon blogg?
Ja.

Bästa Michael Jackson låt du vet? Smooth Criminal för tillfället.
Vad skulle du säga om du träffade han?
Hm.. Många saker skulle ha flygit ut på en gång men det första som skulle ha flugit ut ur min mun är nog ha varit att han är den bästa artisten genom tiderna och att jag verkligen uppskattar hans arbete.
Hur började du lyssna på hans musik? Min mamma brukade sätta på hans låtar samt andra artister. Visste aldrig på riktigt att det var Michael Jackson men efter en tid fick jag reda på det och nu är han min idol!
Favorit album? Vet inte faktiskt.. Ganska svårt. Alla hans album är riktigt bra. Kan inte välja.
Vad finns i din Michael Jackson samling? Jag har ingen samling... Typ har hans låtar i min mobil. Några av de i alla fall.. men vill skaffa affischer och de men vet inte var man kan skaffa de.

Veckans fråga: 12/9 - 2010


Hur gamla är ni som läser denna blogg?

"Hon är ny Jackson"


Will Smiths dotter Willow, 9, har signerat ett skivkontrakt med Jay Z:sskivbolag Roc Nation. Rapparen sa i en intervju att han tror att hon blir en superstjärna och jämför henne med Michael Jackson som också slog igenom som ung, rapporterar BBC.

Willow Smiths första singel "Whip my hair" släpps i nästa vecka i USA, men låten har redan blivit en stor Youtube-succé med över en miljon visningar. Hon har tidigare bland annat medverkat i filmerna "I am Legend" och "Madagascar 2".

Källa.

Bli veckans fan!Förlåt för att jag inte har skrivit något om "Veckans fan" i två veckor nu, men jag går i åttondeklass och det är mycket plugg och sånt och jag hinner knappt uppdatera. Men nu ska vi köra inför nästa vecka.

Frågorna:
Vad heter du?
Hur gammal är du?
Har du någon blogg?


Bästa Michael Jackson låt du vet?
Vad skulle du säga om du träffade han?
Hur började du lyssna på hans musik?
Favorit album?
Vad finns i din Michael Jackson samling?

Som vanligt skickar du dina svar och kanske en favorit bild på honom till bloggens mail: mjackson.blogg@hotmail.com eller skriver du som kommentar här.

Lycka till!

Mest nedladdade artisten genom tiderna


Vad är måttet för en riktigt stor artist? Well, King of Pop fortsätter att sätta rekord även fast han varit borta i över ett år nu.

Enligt nya rapporter, är Michael Jackson den mest nedladdade artisten genom tiderna. Musikforskaren Geoff Roberts från Nokia's Ovi Music Store - som utfört sökningen - säger, "Michael Jackson har alltid varit en musik legend. Men årsdagen av hans död och födelsedagsfirandet verkar ha återupplivat Jackson-febern då fans återupptäcker hans låtar, och gör honom till den mest populära solo artisten i historien."

Jackson slår ut Lady Gaga, Elvis, Black Eyed Peas och Rihanna när det gäller att vara mest nedladdad.

Källa.

Michael Jackson "King of Twitter!"


Michael har brutit så många rekord under sitt liv men nu kan vi lägga till ytterligare en global post till den imponerande listan. Inte mindre än 30% [!] av alla tweets som publicerades på Twitter på årsdagen av hans död var om Michael Jackson.

"Michael Jackson har alltid varit en pop legend men på årsdagen av hans död och hans födelsedag tankas den enorma Jackson febern ", säger musikvetaren Jeff Roberts till Mashable.com [en social media Webguide].

Källa.

Michael Jackson rare videos


Nu är den äntligen här. Jacksonthrill’s video mash up med klippen du aldrig tidigare sett med Michael Jackson!

Källa.

Auktioner i Kina


Julien's Auktioner håller Kinas första kändis minnessaker auktionen den 9 oktober.
Auktionen kommer att innehålla några av Michael scendräkter samt artiklar som hör till Madonna, Elvis Presley, Bruce Lee och Marilyn Monroe.

Höjdpunkter kommer att ställas ut i Japan och Chile innan oktober auktionen.

Källa.

Carol Burnett show


Jackson 5 sjöng Carol Burnett show 1974. Tycker att denna videon är riktig bra!

"Jag var tvungen"

 

 


Det har länge varit känt att superstjärnan Michael Jackson växte upp under tuffa förhållanden hemmavid. Pappan, Joe Jackson, styrde Michael med järnhand och påstås ha misshandlat sonen både fysiskt och psykiskt. Påståenden och anklagelser som alltmer verkar bära en viss relevans.

Det är TMZ.com som har kommit över ett inslag ur en kommande Michael Jackson-dokumentär, där pappa Joe talar ut om misshandeln. När intervjuaren frågar hur pappan ställer sig till sonens anklagelser om misshandel, svarar han:

- Jag var tvungen att uppfostra honom så, för på den tiden fanns det så många gäng där ute som omgavs sig med problem och ofta hamnade i fängelse. De flesta av dem är döda nu. Men Michael behövde inte oroa sig för det.

På frågan om han ångrar sig - skjuter han genast ifrån sig eventuella samvetskval.

- Nej! De försökte göra en stor grej av det när jag smiskade Michael eller någon av de övriga barnen, du vet? Precis som om de själva aldrig smiskar sina barn när de är olydiga. Det är media som förvränger allt.

Den aktuella dokumentären produceras av Michael Jacksons mamma, Katherine Jackson, och inslagen uppges ha spelats in tidigare i sommar.

Källa. Tack för tipset Daniella!

Får Stalins gamla statyplats


Michael Jackson kommer att hedras med en egen staty i Tjeckiens huvudstad Prag. Kungen av pop ska stå på exakt samma ställe där det fram till 1962 fanns en staty föreställande Josef Stalin, skriver Politiken.

Statyn är en hyllning till minnet av en konsert Jackson höll i Prag 1996 och den kommer att invigas den 29 augusti, dagen då popstjärnan skulle ha fyllt 52 år.

Källa. [Gammal nyhet!]

Rolling Stones magazine cover

Många vet nog vad Rolling Stones är. Om inte så är det den största musik tidningen i världen. En Anonym läsare undrade om jag kunde lägga ut några tidningar där Michael Jackson är med på omslaget. Självklart gör jag det och jag valde Rolling Stones.
Tycker att alla är sjuk snygga!

Mode inspirerad av Michael


Tvillingar John och Edward Grimes från X-Factor som är mer känd som Jedward, är att etablera egna mode sortiment och kläder etiketten.
I en intervju med Sun tidningen har de sagt att de har inspirerats av mode av jackor som bars av Michael Jackson och Freddie Mercury.

"Mode är vår stora passion och vår kollektion kommer att se heta på catwalken. Vi älskar jackor som bärs av Michael Jackson och Freddie Mercury, och tror att alla kommer att älska att bära saker. Våra kläder kommer att ha massor av starka färger och häftiga mönster. "

Bröderna har kontrakt med en modellagentur och kan till och modellering den nya linjen. "Vi har erfarenhet. Vi vet hur de skulle posera och gå, plus att vi har arbetat med några stora märkena fotografer".

Källa.

De vill gräva upp Michael Jackson

 

 

Rättegång mot läkaren Conrad Murray som misstänks ha dödat Michael Jackson fortsätter. Den senaste vändan har fått den avlidne stjärnans familj och fans att protestera. Läkarens advokater vill nämligen gräva upp Jacksons lik.

 

– Det är sjukt, säger en vän till Jacksons familj.

 

Conrad Murrays advokater planerar att försöka ogiltigförklara obuktionen avMichael Jackson, skriver The Sun. Den gamla undersökningen visade nämligen att kungen av pop dog av en överdos av medicin som Murray tillhandahöll. Men läkarens advokater menar att Michael Jackson, som skulle ha fyllt 52 år i dag [29/8], i själva verket kan ha dött av andra droger.

 

Därför vill man gräva upp Jackson igen för att se om det finns märken efter nålstick på honom som inte orsakats av Murray. Advokaterna hoppas kunna bevisa att Michael Jackson dog som en följd av en lång tids missbruk, inte en enskild dos från läkaren.

 

– Det är en hemsk situation som familjen har fruktat. De la honom till hans sista vila och att gräva upp honom igen är bara sjukt, säger en familjevän till The Sun.

 

Källa. Tack för tipset Emma!

Michael covers


Det finns några nya covers av Michael's klassiska låtar som är väl värt ett lyssna.
Den första är jazzmusikers Miles Davis "Human Nature".

Nästa är gitarrist Orianthi, vem som är mest känd som den avsedda gitarrist på "This Is It" konserter. Hon ger ett överlämnande av "Give in to me" från Michael's 1991 "Dangerous" album.

Kanadensiska sångaren och låtskrivaren Emm Gryner har gjort en mild version av "Beat it". Graham Parker, å andra sidan tycktes fast beslutna att hålla den livliga touch av "I Want You Back".

Slutligen skulle den populäraste låten för hyllningar verkar vara "Billie Jean" som countrysångare, Robbie Fulks, återskapar på ett skrämmande sätt. Men Lost Quebec fingrar har en mer allmän om eldig tolkning av detta mest kända Michael spår.

 

Rapparen Aloe Blacc också har gjort en långsam version av låten med är att få honom välförtjänt uppmärksamhet.

Källa.

RSS 2.0
>
> >