Michael Jackson's Vitiligo

Michael Jacksons hudfärg bleknade väldig mycket efter 1986. Tidigare, under hans ungdom, hade hans skinn haft en mellanbrun färg men i början av 1980-talet blev skinnet gradvis ljusare. Olika tidningar påstod att han blekte huden själv för att han inte ville vara svart. I mitten av 1980-talet diagnosticerades han med sjukdomen vitiligo, en sjukdom som gör att man tappar hudpigmentet, och lupus (den senare var i tillbakagång hos Jackson) och båda sjukdomarna gjorde honom känslig för solljus.

Behandlingen han använde för sina besvär gjorde att hans skinn fick en ännu ljusare ton och då han sminkade sig för att jämna ut oregelbundenheterna i färgen så framstod han som mycket blek. Jacksons ansiktsstruktur förändrades också. Flera kirurger har spekulerat i att han genomgått ett flertal näsoperationer, förtunnat sina läppar samt opererat sitt käkben. Förändringarna i ansiktet var delvis även på grund av en större viktminskning. Jackson förlorade vikt i början av 80-talet på grund av en förändrad diet och en önskan om att få en dansares kropp.

Källa.
Kommentarer
Postat av: Emma.

Visste att han hade vitiligo, (och blir sjukt irriterad på folk som inte tror på att han hade det) men jag visste inte att han hade anorexia.. han var ju iofs väldigt smal men jag vet inte, har alltid trott att det var för han dansar så mycket och så. Älskar iaf michael och han var lika fin under hela sitt liv.

2009-07-25 @ 00:12:22
Postat av: Lady Gagas fanblogg

Stackars Mike...tur han slipper alla hemska idioter till människor nu!

2009-07-25 @ 11:08:31
URL: http://pokerfacegaga.blogg.se/
Postat av: Emma

Intressant läsning det där, det mesta hade jag faktiskt inte en susning om...Svar: Ååh, tack ska du ha! :D

2009-07-25 @ 15:46:57
URL: http://eexx.blogg.se/
Postat av: linn

åh jag älskar MJ! blev så ledsen när han dog :( han är och kommer alltid att vare en av de bästa<3

2009-07-25 @ 18:08:04
URL: http://linnnsblogg.blogg.se/
Postat av: Betty

Vitiligo är ju verkligen ovanligt, visste att han hade det, kan inte ha varit lätt för honom... Synd att han blivit så missförstådd under åren, men det blir ofta så när man är annorlunda också, som Michael var. Han var så speciell:) Ush för medierna som alltid ska ha någon att sprida rykten och klanka ner på! Men skitsnack säljer ju, tyvärr...

2009-07-26 @ 00:43:57
URL: http://ultimatenicole.webblogg.se/
Postat av: cornelia

de kan hända vem som helst men bara för att michael var så pass käns så blev de extra snack om de, om te.x du eller jag skulle få de skulle inte en jävel bry sig, usch stackars mikie mike.. saknar honom.. och älskar honom, rip baby <3

2010-05-03 @ 00:30:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0