SmileSångaren Michael Jackson spelade in låten till sitt 1995 dubbel album HIStory: Past, present and future Bok I. Det var planerat att släppas som den åttonde singeln från albumet 1997 men avbröts dagar före dess datum. Endast ett fåtal exemplar från Nederländerna, Tyskland och Sydafrika (där skivan distribution inleddes tidigare återkallelse) har sparats som de andra kopiorna var tillbaka.  Den mest sällsynta pressade inkluderar CD-maxisingel (uppskattat värde över € 500) och det enda spåret promo.

Källa. [Läs mer!] Veckans blogg: Johanna!

"Omer Bhatti är en Jackson"


Det har varit en hel del spekulationer om huruvida norske Omer Bhatti, 25, är Michael Jacksons hemliga kärleksbarn. Själv förnekar norrmannen påståendet och säger att de bara var mycket goda vänner. Är övertygad. Popstjärnans pappa, Joe Jackson, är av en annan åsikt. I en exklusiv tv-intervju med amerikanska TV One hävdar han att 25-åringen faktisk är popstjärnans son och att han hela tiden vetat om det.

– Ja, jag har vetat om att han haft en annan son. Det har jag, säger han till TV One.

Journalisten frågade därefter Joe Jackson om han tycker att Omer Bhatti ser ut som en Jackson.

– O ja. Han ser ut som en Jackson, beter sig som en Jackson och dansar som en Jackson. Den här killen är fantastisk.

Källa. [Läs mer!] Veckans blogg: Johanna!

Mamman får ensam vårdnad


Enligt sajten Tmz står det nu klart att Michael Jacksons mamma Katherine Jackson, 79, kommer att vara den som tar hand om sångarens tre barn Prince Michael, 12, Paris, 11, och Prince Michael II, även kallad ”Blanket”, 7.   

- Den bästa lösningen för de här barnen är att bli uppfostrade av den kärleksfulla Katherine Jackson, säger Katherines advokat L. Londell McMillan till The early show.  

Katherine och Michael exfru Debbie Rowe, som är biologisk mamma till de äldsta två barnen, ska enligt ABC News ha nått en uppgörelse utanför rättssalen. Michaels mamma kommer att få ensam vårdnad, medan Debbie får umgängesrätt.

Källa. [Läs mer!] Veckans blogg: Johanna!

"Han hämtade aldrig frukosten"


När Doktor Conrad Murray inte kom ner för att hämta Michael Jacksons frukost som vanligt på morgonen misstänkte stjärnans kock Kai Chase att allt inte var som vanligt.

- Han brukade alltid komma ner och hämta juice och müsli till Jackson, berättar hon för AP.

Kai Chase, 37, anställdes av Michael Jackson i juni som hans personliga kock. Hon lagade frukost varje morgon och förberedde stjärnans lunch som han alltid åt tillsammans med barnen. I en intervju med AP berättar hon att Jackson var väldigt mån om att äta nyttigt och hälsosamt för att vara i god form inför turnépremiären som han repeterade inför. Hämtade frukosten.

Källa. [Läs mer!] Veckans blogg: Johanna!

Nu saknar Bubbles sin bästa vänDe var bästa vänner, hade likadana kläder och dansade tillsammans.Efter Michael Jacksons bortgång är saknaden stor hos stjärnans förre kompanjon - schimpansen Bubbles.
- Bubbles och Michael var nära vänner och lekkamrater, säger Bubbles skötare till Telegraph.

Apan Bubbles var Michael Jacksons ständige kompanjon på 1980-talet. På den tiden umgicks superstjärnan och hans hårige vän nästa hela tiden. De bar ofta likadana kläder, och världsartisten ska enligt uppgift ha försökt lära apan den klassiska dansmanövern ”Moonwalk”.

Men när Michael Jackson fick barn var schimpansen för stor och aggressiv för att bo med familjen. Bubbles tvingades att flytta till en ny ägare.  Trots det besökte Michael Jackson sin gamle vän regelbundet på djurhemmet i norra Los Angeles, USA. "Var nära vänner och lekkamrater"


Källa. [Läs mer!] Veckans blogg: Johanna!

Obama hyllar Michael JacksonEn vecka efter Michael Jacksons plötsliga och chockerande död kommenterade på torsdagen USA:s president, Barack Obama, händelsen.

– Jackson går till historien som en av de absolut största artisterna, sa Obama i en intervju med AP.

– Jag växte upp med hans musik och jag har alla hans låtar på min iPod, fortsatte Obama, som bara är tre år yngre än Jackson.

USA:s president tillade dock under intervjun att han betraktar Jacksons livsöde som "tragiskt och sorgligt". I stället för att direkt efter Jacksons död gå ut med ett offentligt meddelande skickade Obama ett privat brev till familjen Jackson där han framförde sina kondoleanser, rapporterar People Magazine.

Källa. Veckans blogg: Johanna!

Justin och MichaelMinns ni när jag skrev inlägget som heter "Britney och Justin sörjer"? Jag hittade inte videon där Michael och Justin sjöng tillsammans. Men nu har Antonia skickat in och nu finns videon gär i bloggen. Själv så älskar jag verkligen den. Tack Antonia!

Veckans blogg: Johanna!

Rolling Stone hyllar Michael!Efter alla galna nyheter och rykten som flyger omkring i media efter Michael Jacksons död förra månaden så är det kul att se att vissa tidningar valt att hylla honom! Tidningen Rolling Stone har publicerat en special edition tidning som hyllar ikonen och musikartisten och här ser ni omslaget! Rolling Stone listade också de 500 bästa låtarna genom tiderna och där var Jacksons låt Billie Jean med på plats 58!

Källa.
Veckans blogg: Johanna!

Mando Diao om Michael


Mando Diao som fick nyheten om Michael Jacksons död och var väldigt ledsna och nere. Gustav jämförde Michael med Jesus och känner stor saknad av sin idol.

Veckans blogg: Johanna!

Syster tar hand om barnen


Flera källor inom familjen Jackson säger samma sak. Även om Michaels mamma får vårdnaden kommer popikonens äldre syster, Rebbie Jackson, att ta hand om barnen, uppger TMZ.com. Den 59-åriga sångerskan bor i Las Vegas med sin sambo sedan 20 år tillbaka och har hållit en låg profil genom hennes karriär. Men enligt TMZ.com ska hon vara djupt involverad i barnens liv.

Rebbie Jackson bor just nu med sin mamma Katherine Jackson i deras hem i Encino och tar hand om barnen. Trots att familjen inte är sams om hur Michels tillgångar ska delas mellan dem är de säkra på en sak. Rebbie ska ta hand om Prince, Paris och Blanket , uppger TMZ.com.

Tidigare har Michaels två andra systrar La Toya och Janet sagt att de vill ta hand om barnen. I veckan skulle förhandlingar om vårdnaden inletts. Nu har förhandlingarna skjutits upp ytterligare en vecka och beräknas inledas den 3 augusti.

Källa. Veckans blogg: Johanna!

CNN: Läkaren gav dödande drogDet var Micahel Jacksons läkare Conrad Murry som tillhandahoäll det kraftfulla sömnmedel som trös ha dödat popstjärnan. Det rappoterarde tv-kanalen CNN på måndagen. CNN hänvisade till en icke namngiven källa med insyn i polisutredningen.

Murray har hamnat i fokus efter rapporter om att flaskor med Diprivan, innehållande propofol, hittats i Jacksons hem efter han död den 25 juni. Medlet används på sjukhus för att söva patienter inför operationer och bör enligt experter bara hanteras av utbildade narkosläkare. Varken Conrad Murrays jurister eller polisen i Los Angeles ville kommentera uppgifterna. I förra veckan gjorde polisen en razzia på Murrays klinik

Källa. Veckans blogg: Johanna!

Shake your body (down to the ground)


Shake your body (down to the ground), släpps December 9, 1978, är en hitsingel inspelad av The Jacksons för CBS/Epic Records albumet Destiny. De mest framgångsrika av Jacksons "disco/funk-era inspelningar för Epic , "Shake Your Body" (som ursprungligen demoed som "Shake a Body") har producerats av Jackson bröderna, skriven av Michael Jackson och Randy Jackson, och innehöll Michael på sång.

Befriaren till radio i en enda redigering av tre minuter och fyrtio -fem sekunder och spelas upp i sin fulla åtta minuter album version av klubbar, den enda kartläggas på nummer sju på Billboard Hot 100 och som nummer tre på Billboard R & B-singellistan. Den påföljande 12 "Disco Single Remix skisserat en mer fokuserad trumma och rytm spår, liksom den nya synthesizer-tonande 3 oktav klättring Glissando som hördes inte på albumet version." Shake Your Body "sålde över två miljoner exemplar, och nå dubbel platina-status från Recording Industry Association of America.

Källa. [Läs mer!] Veckans blogg: Johanna!

Dagens bildFrån Speed Demon video. Älskar det!

Veckans blogg: Johanna!

Vanessa förkrossad

Vanessa Hudgens, 20, är helt förkrossad över tanken på att hon aldrig kommer att kunna prata med Michael Jackson igen. "High school musical"-stjärnan blev vän med Michael efter att han och barnen hälsat på backstage efter en av hennes konserter i Las Vegas.

- Det är fantastiskt att jag fick möjligheten att träffa honom. Kenny Ortega, som regisserade "High school musical"-filmerna, arbetade med Michael Jackson inför hans Londonkonserter. Därför kom Michael och hälsade på oss. Han var så rar och helt normal. Det var helt overkligt. Jag kommer aldrig att glömma det, säger Vanessa till Wenn.

-  Jag beundrar honom, precis som resten av världen. Därför är det så häftigt att jag fick chansen att träffa honom. Jag har också pratat med honom i telefon. Det var så märkligt. Hur småpratar man med Michael Jackson?

Källa. Veckans blogg: Johanna!

Veackans blogg är..

Nr.5 http://borntomakeyouhappy.blogg.se/

.. Johanna! Stort GRATTIS Johanna! Nu kommer du vara med i varje inlägg jag skriver i bloggen i en vecka!

Tyvärr kan inte alla vinna men vänta tills nästa veckans blogg tävling!

DS


DS är ett album låt av Michael Jackson från hans 1995 dubbel skiva rekord historia. Det är spår sex på den andra skivan, är en av de tre låtar från den skivan vars texter är tryckta i albumet häfte, och fyra minuter och fyrtionio sekunder långa. Sången är ofta som en nedsättande hänvisning till Santa Barbara County District Attorney Tom Sneddon, vars namn liknar föremål av låten, Dom Sheldon.

När Jackson anklagades för sexuella övergrepp mot barn 1993, undersökningen kontrollerades av Sneddon, som också beordrade att Jackson ska remsor sökt. Brottsutredningen avslutades senare på grund av bristande bevis och Jackson har inte debiterats för ett brott. Jackson förargades av anklagelserna, hans uppfattning om att bli misshandlad av polisen och media, och den negativa inverkan på hans hälsa.

Källa. [Läs mer!]

Britney och Justin sörjer
Sångerskan Britney Spears uppträdde med Michael Jackson på hans 30-årsjubileum som artist 2001 [Videon där uppe].
Nu såg hon fram emot att se honom uppträda igen på hans comebackturné.

- Jag var så spänd över att få se honom i London. Vi skulle åka på turné i Europa samtidigt och jag skulle flyga dit för att se honom, säger Britney Spears till Us Magazine.

- Han har varit en inspiration genom hela mitt liv och jag är förkrossad över att han är borta, säger Britney Spears.

Justin Timberlake, har också uppträtt med Michael Jackson [Hittar tyvärr inte videon] och inspirerats av stjärnan.
I videon till "Cry Me a River" hyllade han idolen genom att bära hatt och en handske liknande Jacksons klassiska.

- Jag kommer alltid att vårda minnet av stunderna jag delade med honom på scen, av alla saker jag lärt mig om musik från honom och tiden vi umgicks, skriver Justin Timberlake på sin hemsida.

Dagens bildFinare leende finns bara inte!

"Barnen är 100% Michaels"Spekulationerna kring huruvida Michael Jacksons tre barn, Prince Michael, 12, Paris, 11, och Prince Michael II, 7, även kallad “Blanket”, är hans biologiska eller inte har gått på högvarv. Men nu har Michaels bror fått nog.

- Det är inget snack om saken, alla barnen är 100 procent hans, trots att de ser ljusa ut, säger Tito Jackson till Daily mirror.

 ”Blanket” är absolut Michaels, jag kan se det tydligt i hans ögon. Det finns så mycket Michael i honom. Och det råder ingen som helst tvekan om att Prins Michael och Paris också är hans biologiska barn.

Det har tidigare skvallrats om att Michael ska ha bett sin hudläkare Arnold Klein donera sperma för att sedan inseminera artistens exfru Debbie Rowe, något som Tito bestämt avfärdar.

Källa. [Läs mer!]

Videoband saknas


Michael Jackson dog av hjärtstillestånd i sitt hem, den 25 juni 2009. Insatta källor i utredningen avslöjar nu för National Enquirer, att videoband från Michaels dödstillfälle saknas. Stjärnan hyrde en stor villa utanför Los Angeles och hade installerat högteknologiska bevakningssystem både utanför och inne i huset.

— Det fanns videokameror installerade både utanför och inne i huset, så hans död har mest stor sannolikhet blivit filmad. Ingen av videorna har dock funnits ännu, säger en källan.

Inte ens lagrat videomaterial har återfunnits.

— Det finns även stora luckor i det videomaterial som lagrats på hårddiskar. Polisen har beslagtagit flera privata datorer i huset och går nu igenom deras innehåll.

Källa. [Läs mer]

Dax att rösta på veckansblogg!

Nr.1 http://emmaramic.blogg.se/


Nr. 2
http://witte.blogg.se/


Nr.3
http://ourturn.blogg.se/

Nr.4
http://elinbengtssonn.blogg.se/


Nr.5
http://borntomakeyouhappy.blogg.se/


Nr.6
http://lilmary.blogg.se/


Nr.7
http://liibeerty.blogg.se


Det är de sju finalisterna som ni kan rösta på. Vinnaren får en länk i varje inlägg jag skriver i en helt vecka. Det var inte lätt och välja ska ni veta!  Det kommer hålla på kanske i några dagar. Jag säger STOPP när tävlingen är avslutat!

L y c k a   t i l l !

Michael Jackson på Liseberg1988 besökte Michael Jackson Liseberg, visste ni det? Nöjesparken skulle öppna klockan tre på eftermiddagen och Michael anlände tillsammans med cirka hundra personer på förmiddagen. Enligt Pelle Johannisson åkte stjärnan bland annat Lisebergsbanan, besökte Villa-upp-och-ner men hans favorit var berg och dalbanan lisebergsloopen. Den åkte han fem gånger i rad. Efter tre-fyra timmar lämnade han Liseberg.

Ville va där, men jag var inte född och att hela Liseberg var stäng.

"Jag är inte Michaels son"


Norske dansaren Omer Bhatti dementerar nu att han skulle vara son till Michael Jackson. Enligt Sunday Mirror säger Bhatti att hans riktiga föräldrar bor i Norge. Spekulationerna att Bhatti skulle vara son till superstjärnan tog ordentlig fart när han satt på första raden tillsammans med Michael Jacksons närmaste släkt på minnesstunden för stjärnan i Los Angeles den 7 juli. "Det beror på att jag var Michaels närmaste vän - inte för att jag är hans son", säger Bhatti enligt tidningen.

25-årige Omer Bhatti är i Norge välkänd för sin vänskap med Michael Jackson. 1996 reste han med stjärnan på turné och bodde på Jacksons ranch Neverland. Han har även uppträtt som Michael Jackson i olika sammanhang.

Källa. [Läs mer!]

Svar på frågor


Varför tycker du om MJ:s musik?
Därför att jag aldrig blir tött på hans låtar som man lätt blir på de andra artister. Jag kan lyssna på samma låt hela dan utan att bli trött på det. Tycker att det är bra.

Sammarbetar du med remembermichaeljackson.blogg.se?
Jag skulle inte kalla det sammarbetar. :P

Vad lyssnar du på för musik förutom michael jackson?

Jag lyssnar på allt möjligt, skulle ta långt tid och skriva ner allt.

Vilken är din favorit musikvideo med michael jackson?
Svårt fråga! Gillar faktisk alla med Thriller får det nog bli.

Hur mycket kan du säga om såkallade Michaels hemliga kärleksbarn i norge?

Jag vet faktisk inte vad jag kan säga, jag vet själv inte om jag tror på det.

Hur mycket vet du om hans son Prins Michael II "Blanket" för man har inte hört så mycket om han?
Jag vet inte mer än ni. Man har inte heller hört så mycket om honom så jag vet inte.

Vad händer med kidsen?

Det vet vi inte än. Men jag tror att Michaels mamma skulle ta hans om de även om de vill att Jenet ska det.

Vilken låt gillar du mest av MJs låtar?

Oj, en till svår fråga, men om jag måste välja så blir det Heal the world, även en av Michaels favorit.

Vad vill du uppnå med bloggen?
Jag har inte tänk så mycket men det är väl att alla MJ fans ska besöka den och dela sina bästa MJ minne.

Vilken av hans låtar är din favorit?
Jag har många! Bad, D.S, Another part of me, Thriller,  Billy Jean, Black or White, Heal the world, Man in the mirror, Wanna be starting something, Beat it, Can you feel it  och mycket mer!

Hur länge har du varit MJ fan?
Inte så länge faktisk. Jag började inse att hur bra hans musik är dagen efter att han dog.

Hur gammal är du och när började du gilla Mj?
12 år, det jag är nu.

Är det något du inte gillar hos michael jacksson, vad isåfall ?

Nej, det är ingenting jag inte gillar med Michael Jackson.

Hur kommer det sig att man inte har sett bilder eller märkt på MJ på något sätt när han blev vit?

Det finns många bilder! Ganska lätt och hitta också.

Tack för alla era frågor! Hoppas att ni är nöjda, för det är jag!

Ny design!Ny design till bloggen igen. Jag vet att jag byter ofta men det gör väl inte så mycket? Ändrade lite små fel som en lade märke till, tack! Haha, det finns alltid något fel i min header och det är inte många som hittar det.

Ni som undrar över när svaren från frågestund kommer så kommer den snart. Likadant med röstningen till veckansblogg!

Man in the mirror


Man in the Mirror är en singel av amerikanska sångaren Michael Jackson från dennes Bad-album. Singeln nådde nummer 1 på Billboard-listan som en av 5 singlar från samma album.[1] Låten var en stor hit i USA där låten toppade Billboardlistan i två veckor. I Europa floppade låten, det var Michael Jacksons största flopp sedan 1981 års flopp med låten Girlfriend. Anledningen till succén i USA kan bero på att låten har en viss gospelstil som lockade svarta amerikaner. Anledningarna till att låten floppade i Europa är ändå något oklar då efterföljande singlar i samma anda Heal The World och Earth Song var stora hitar. En anledning kan vara avsaknaden av nytt material på singeln och avsaknaden av en riktig musikvideo.

Musikvideon till låten består av flera klipp från olika platser i världen som visar rasism, fattigdom, våld och krig. En altenativ video finns i början av Jacksons långfilm Moonwalker från 1988 där den ursprungliga musikvideon är uppmixad med klipp från några uppträdanden av låten under Bad Tour

Källa. [Läs mer!]

Tävling - Veckans blogg!Nu kör jag igång en TÄVLING - Veckans blogg! Jag kommer välja ut fem - tio tävlande som ni kommer få rösta på. Den som får mest röster vinner! Vinnaren får en länk i varje inlägg jag skriver i en vecka!

Allt du behöver göra är:
Kommentera inlägget och lämna ditt namn och bloggadress.

Sen är du med och tävlar, lycka till!

MoonwalkMichael Jackson är också känd med sin dans som heter Moonwalk. Han lärde sig moonwalk och visade detta vid ett uppträdande på Motown 25th Anniversary (Yesterday, Today & Forever). Han har gjort det kännd över hela världen även om det inte var han själv som hittade på det, utan dansstegen dansades först av några barn.

Hjälp mig och svara på en fråga!


Jag håller på att svara på en del frågor just nu. Jag fick den här frågan [där nere] och kan inte svaret så ni kanske vet?

Varför drog sig den tredje personen (av de som Michael J ville skulle ta hand om sina tillgångar) sig ur? På kontraktet stod det att han avsagt sig uppdraget 2003?

Skulle vara jättesnällt av er!

Fråga på!Avslutat!

Michael Jackson's Vitiligo

Michael Jacksons hudfärg bleknade väldig mycket efter 1986. Tidigare, under hans ungdom, hade hans skinn haft en mellanbrun färg men i början av 1980-talet blev skinnet gradvis ljusare. Olika tidningar påstod att han blekte huden själv för att han inte ville vara svart. I mitten av 1980-talet diagnosticerades han med sjukdomen vitiligo, en sjukdom som gör att man tappar hudpigmentet, och lupus (den senare var i tillbakagång hos Jackson) och båda sjukdomarna gjorde honom känslig för solljus.

Behandlingen han använde för sina besvär gjorde att hans skinn fick en ännu ljusare ton och då han sminkade sig för att jämna ut oregelbundenheterna i färgen så framstod han som mycket blek. Jacksons ansiktsstruktur förändrades också. Flera kirurger har spekulerat i att han genomgått ett flertal näsoperationer, förtunnat sina läppar samt opererat sitt käkben. Förändringarna i ansiktet var delvis även på grund av en större viktminskning. Jackson förlorade vikt i början av 80-talet på grund av en förändrad diet och en önskan om att få en dansares kropp.

Källa.

"Michael döpte sitt barn efter mig!Arvtagerskan Hilton och Michael Jacksons dotter har samma förnamn, Paris. Ingen nyhet kanske, men nu berättar Paris Hilton att Michael frågade Kathy Hilton, mamma till Paris, om lov innan han döpte sin dotter.

— Min mamma och Michael gick i skolan tillsammans och de har varit bästa vänner sedan de var tretton år, sa stjärnan till Extra.

— Jag träffade Michael mycket under min uppväxt, han såg sig själv lite som en morbror för mig. När han fick en dotter frågade han min mamma om det var okej att han också döpte henne till Paris.

Enligt Hilton så har hon och Paris Jackson träffats flera gånger.

— Hon är en underbar liten flicka och jag är väldigt stolt över att vi delar samma namn.

Källa. [Läs mer!]

Favorit låt?Jag har lagt upp lite Dagens låt med Michael Jackson. Men inte så jätte många. Nu undrar jag vilken låt är den bästa låten med Michael Jackson? Det är faktisk svårt men när jag har tänkt så är det Heal the world, just nu i alla fall. Vilken är din favorit? Hoppas att ni kan välja en!

Rock with youRock with You är en låt av Michael Jackson som släpptes 3 november 1979, som den andra singeln från Jacksons genombrottsalbum som soloartist, Off The Wall.

Låten blev Jacksons första singel att hamna på första plats på Billboard-listan under 1980-talet.

Källa.

Ny header!


Haha, jag tror nästan ingen märker skillnad mellan header men nu ska jag berätta. Det var en läsare som sa att jag hade stavat Michael Jackson fel. Först så tänkte jag va? Sen kollade ja på min då varande headen att det stod "Michal" och då förstod jag. Haha, jag såg verkligen inte det och jag tror att det inte va så många som gjorde det heller. Annars skulle ni väl skriva? När jag ändrade det så tog jag bort lite andra små fel och tog bort The Jackson 5 text. Kanske ska göra om hela headern, men inte idag i alla fall.

Michael fick en bra uppfostran


Slog du Michael som barn? Den frågan ställde tv-profilen Larry King på måndagskvällen till Joe Jackson.

– Nej, aldrig. Det där är skitsnack, svarade Michael Jacksons pappa.

Joe Jackson formade Michael och hans bröder till the Jackson five. Enligt Michael Jackson ska det ha skett med hjälp av våld.

– Jag var livrädd för min egen pappa. Han stod med ett bälte i handen när vi repeterade har popstjärnan berättat.

I går trädde Joe Jackson fram hos tv-profilen Larry King och bemötte anklagelserna från sin nu bortgångne son.

– Jag gjorde inga misstag när jag uppfostrade mina söner, sa Jackson.

– Aldrig. Jag uppfostrade honom precis som du skulle uppfostra dina barn, du vet?

Källa. [Läs mer!]

Ghosts

 


Michael Jacksons Ghosts är en kort film och regisserad av regissör och specialeffekter gurun Stan Winston som också skulle kunna klassificeras som en lång-form musikvideo. Det filmades och första som visades på 1996 och släpptes tillsammans med utvalda utskrifter av filmens Stephen King's tunnare. Det släpptes ett år senare internationellt på VHS.

Filmen berättar historien om en skrämmande Maestro med övernaturliga krafter, som tvingas ut i en liten stad med sin borgmästare. Filmen innehåller en rad dansrutiner utförs av Michael Jackson och hans "familj" av Ghouls. Varje låt från filmen är tagen från Michael Jackson's History och Blood on the album dansgolvet. Filmen är också känd för en tidig film utseende av rapparen Mos Def.

Källa. [Läs mer!]

Dagens bildDenna bilden får bli Dagens bild. En bild från Thriller omslaget fast utan massa texter och med en tiger, haha!

En av de sista uppträdande

Här är en av de sista uppträdande av Michael Jackson innan han dog. Jag vet att många av er redan har sett det men jag lägger upp det ändå. Tycker ni att han ser "svag" ut då? Det tycker inte jag.

Dirty Diana


Dirty Diana är en låt från albumet Bad av Michael Jackson. Den släpptes som singel år 1988.

Låten framförs med en rockigare framtoning än det sound som är typiskt för Michael Jackson. Låten var den femte och sista låten ifrån albumet Bad som låg etta på Billboard Hot 100.

Källa.

Dagens bildDagens bild blev en bild från Billie Jean video. Älskar den!

Världen sörjerDet var några av tusentals bilder jag valde ut. Fansen och världen sörjer. Ingen har riktig förstått att han är död. Hans musik kommer alltid att leva vidare. På hans konserer så gråtar massa fan, man behöver nog inte undra hur ser är nu. Många tog sjölvmord efter att han har dött. Han har hjälp världen så mycket och han älskar sina fanns och hans barn. Han blev inte bara kännd för sin röst och dans utan att han hjälper världen!

Sand statyHittade denna coola sant staty med Michael Jackson nyss. Det är nog ett fan som har gjort det. Riktig snygg!

Bad
Bad är en singel av den amerikanska sångaren Michael Jackson från albumet med samma namn. Bad blev en av fem singlar från albumet med samma namn som nådde nummer 1 på Billboard listan. Att låten inte lyckades nå nummer ett i Storbritannien sågs dock som ett misslyckande efter I Just Can't Stop Loving You's succé.

Från början var låten tänkt att vara en duett mellan Michael Jackson och Prince, det finns två versioner om varför det inte hände, dels sägs det att Prince inte ville att Michael skulle sjunga "Your butt is mine" och dels har Quincy Jones sagt att Prince ansåg att låten var tillräckligt bra utan honom .

I biografin från 1988: Moonwalk, skrev Jackson att: '"Bad" is a song about the street. It's about this kid from a bad neighbourhood who gets to go away to a private school. He comes back to the old neighbourhood when he's on a break from school and the kids from the neighbourhood start giving him trouble. He sings, "I'm bad, you're bad, who's bad, who's the best?" He's saying when you're strong and good, then you're bad."

Källa. [Läs mer!]

Nya länkarNu har jag lagt upp lite nya länkar i bloggen. Han har vänldig många, men jag tog såklart inte med alla. Jag hoppas att ni gillar dem! Länkarna finns i meny. Tipsa gärna om en bra hemsida om Michael Jackson!

"Jag vill ta hand om barnen"


Janet Jackson, 45, vill ta hand om och uppfostra Michael Jacksons barn. Nu läser hon sagor för sina syskonbarn om kvällarna och kramar om dem.

– Hon älskar dem som om de vore hennes egna, säger en vän till familjen.

Det var faster Janet som lade tröstande armar om Paris och hennes syskon under minnesceremonin för Michael Jackson i förra veckan. Vänner till familjen berättar för Daily Mirror och The Sun att Janet har kommit allt närmare sina syskonbarn de senaste veckorna. Hon har själv inga egna barn men tar hand om Prince Michael, 12, Paris, 11 och Blanket, 7, som om de vore hennes. Barnen bor just nu hos sin farmor Katherine, 79, i familjen Jacksons residens i Encino.

Källa. [Läs mer!]

Är det verkligen spöke?Såg denna video som har blivit lite populär och det är att CNN visade att de såg Michael Jackson spöke på Neverland. Vet inte riktig om jag ska tro på det men läskigt är det.

Leave me aloneLeave me alone är en låt av amerikansk låtskrivare och artist Michael Jackson. Låten fanns med på Jackson's sjunde studioalbum, Bad 1987, och var den åttonde singeln från albumet i februari 1989, men släpptes utanför USA och Kanada. "Leave Me Alone" bara dök upp på CD-versioner av Bad som bonusspår. Sången skrevs av Jackson och samproducerad av Jackson och Quincy Jones. The songs lyrics avser de negativa och falska historier om Jackson som ofta framträtt i media och kvällstidningar sedan mitten av 1980-talet, en majoritet av berättelserna såddes av Jackson själv.

Internationellt, var låten en framgång, med en topp på plats nummer ett och två i Spanien och Storbritannien samt kartlägga de tio bästa i Nya Zeeland och Italien. Leave me alone i allmänhet väl emot av samtida musik kritiker. En musikvideo släpptes för sången. I videon petar Jackson roligt på falska rykten om honom i videon, såsom historier om honom köpa ben "The Elephant Man" och Jackson för kosmetisk kirurgi. Albumen Musikvideon mottagare av en Grammy 1990 för Best Short Form Music Video. Trots framgångarna med singeln, låten aldrig förekommit på någon av Jacksons Tours World konsert.

Källa. [Läs mer!]

Jackson 5 återförenar!Michael Jacksons bröder får en ”stor summa” pengar för att återförenas och sjunga Jackson 5-sånger på en fest på Jamaica, uppger tmz.com. Tre veckor efter Michael Jacksons död så har hans bröder anlitats för att framföra Jackson 5-sånger på en reggaefest på Jamaica.

Tito kommer att få sällskap av Marlon och Randy Jackson, uppger tmz.com. Även Jackie tros vara på plats för att köra en mix av låtar från supergruppen. Några låtar från brödernas solokarriärer ska också vara aktuella. Bröderna kommer att flygas till Montego Bay för att bo på lyxhotell med alla utgifter betalda.

Hur mycket Jackson-bröderna får för sitt framträdande är oklart, men enligt uppgifter till tmz.com ska det handla om en ”stor summa” pengar. I överenskommelsen ingår också att bröderna minglar med fansen på plats.

Källa.

Dagens bildIngen dansar bättre än vår kung! <3

"Vi vill bo hos Janet!"På måndag börjar rättsförhandlingarna som ska avgöra var Michael Jacksons tre barn ska bo i fortsättningen. I ena ringhörnan står Michaels exfru Debbie Rowe, 43, som är mamma till två av barnen, samt popkungens mamma Katherine Jackson, 79, som även var Michaels egen önskan enligt hans testamente. Men Prince Michael, 12, Paris, 11, och sjuårige Prince ”Blanket” Michael II ser hellre att en tredje part vinner dragkampen. De vill bo hos sin faster Janet Jackson, 43.  

— Janet har kommit barnen nära sedan Michaels död. Hon har varit deras klippa. Det är tydligt för alla inblandade att det är hon som har hjälp dem igenom den första svåra tiden, säger en insider till Ok! magazine.  

— Janet är inte bara villig att ta hand om barnen. Hon är också den enda som vet hur de ska kunna skyddas på bästa sätt. Janet värnar om sitt eget privatliv och vet hur man håller sig borta från mediernas granskningar. Hon är fast besluten om att göra detsamma för Michaels barn.

Källa.

Michael Jackson shop!


Michael shop som jag kallar den för kan du köpa många Michael Jackson grejer som T-shirt, koppar, hattar, kortlek, strumpor och massa andra saker. Allt på sidan har med Michael Jackson att göra. Jag tycker att allt är riktig fin och det finns en hel del att välja mellan.

Jacksons outgivna låt


Han tyckte gruppen ”America” gjort en så bra låt, att Michael Jackson spelade in en egen version. Här kan du lyssna på en bit ur ”A place with no name”.

Redan 1971 gjorde gruppen ”America” låten ”A horse with no name”. Flera år senare tyckte superstjärnan Michael Jackson att sången var värd att spelas in igen – i en annan version, uppger nöjessajten tmz.com. Artisten fick tillåtelse av gruppens manager att spela in låten trots likheten med originalet. Även ”Americas” nuvarande manager, som även jobbade för Michael Jackson på 80- och 90-talet bekräftar händelsen.

– Bandet var smickrade över att Michael valde att göra deras sång och de hoppas att den blir tillgänglig för alla Michaels fans, säger Jim Morey till tmz.com.

Källa.

Sveriges nästa


Kan du, eller någon du känner, sjunga eller dansa som Kungen av pop? Ta då fram kameran och filma dina bravader och ladda upp dem på Mitt Klipp. Aftonbladets jury väljer ut de tio bästa filmerna och sedan får läsarna kora den slutgiltiga vinnaren.

Läs mer här och lycka till alla som är med!

Smooth criminal dansstegJag googlade som vanligt och jag har hittat en till danssteg. Denna gången är det till Smooth criminal. Det ser svårt ut här också!

Håret brinner
Här börjar Michael Jacksons hår att brinna. Olyckan blev början till hans beroende av smärtstillande läkemedel. Den 27 januari 1984 spelades en reklamfilm för Pepsi in i Los Angeles. Michael Jackson stod på scenen och sjöng framför 3 000 skrikande fans. Men när Jackson gör sin sjätte tagning av uppträdandet sätts pyrotekniken igång för tidigt – medan Michael fortfarande är på scen.

Hans hår börjar brinna men han märker först inget utan fortsätter att dansa. Inte förrän han är på väg av scenen och går nedför en trappa känner han hettan på huvudet och slänger av sig sin kavaj. Hans medhjälpare lyckas kväva elden direkt, men mitt på hjässan syns ett stort rött sår där håret är helt bortbränt. Michael Jackson skadades allvarligt och fick tredje gradens brännskador på skalpen och i ansiktet. När han vårdades för skadorna gavs han smärtlindrande mediciner som han sedan fortsatte med livet ut.

– Han tog mediciner för brännskadorna och blev tydligen beroende av dem, säger brodern.

Källa.

Dagens bild

 


En av mina favorit bilder med Michael, Bubbles och Michaels lama? Söt!

Ny design!


Nu har jag gjort en ny design till den här bloggen. Det är nog den första bloggdesignen som jag har lyckas skappat för första gången! Så jag är riktig nöjd. Jag har nyss märkt att det blev en hel del fel men många kommer nog inte märka de. Jag hinner inte ändra på designen just nu, kanske senare?

Will you be thereWill You Be There är en låt av sångaren Michael Jackson som släpptes som singel 1993.
Låten finns med på Jacksons album Dangerous som släpptes 1991, och ingår även i soundtracket till filmen Rädda Willy.

"Will You Be There" är en av de största hitsen ifrån albumet Dangerous, och har sålt över 1,3 miljoner exemplar världen över. Låten vann även MTV Movie Award som "bästa låt i en film" 1994.

Låten handlar i första hand om religion, om en troende som tappat tron och vänder sig till gud för att fråga "Will you be there?", i texten till låten kallas den sista delen som är talad för en bön. En annan sak som hänvisar till att låten handlar om religion är att Jackson sjunger "Hold me like the river Jordan". Jesus döptes i floden Jordan. Återigen bevisades religionsteorin när Jackson la in en ängel i live-uppträdandet och även lät bibeln vandra mellan dansarna i uppträdandet

Det finns två versioner av musikvideon, en med klipp från Dangerous Tour och Rädda Willy och en med klipp från Dangerous Tour och ett uppträdande Michael Jackson gjorde på MTV:s 10-årsjubileum.

Källa.

32 miljoner för barnen


Debbie Rowe har sålt de två barn hon födde åt Michael Jackson – för tredje gången. Hon får 32 miljoner kronor för att ge upp vårdnaden om Prince Michael, 12, och Paris, 11. Det rapporterade New York Post i går och skrev att överenskommelsen är klar.

”Rowe har klämt Michael Jacksons mamma, Katherine, på pengarna”, skrev tidningen. Det tillbakavisades dock av Rowes advokat Eric George i går.

– Det finns ingen överenskommelse mellan Rowe och familjen Jackson, sa han.

Källa. [Läs mer!]

I want you back


I want you back är ett 1969-nummer en dundersuccé enda som registreras av The Jackson 5 för Motown etiketten. Låten, som stöds med en cover av Smokey Robinson & The Miracles "Who's Lovin 'You" var den enda singeln från första Jackson 5 album, Diana Ross Presents The Jackson 5. Det gick till nummer ett på själen singellistan i fyra veckor och höll nummer ett position på Billboard Hot 100 singellistan för vecka som slutade den 31 Januari 1970.

Källa.

Razzia i natt mot läkaren

Sent i går kväll svensk tid genomfördes en razzia mot Michael Jacksons hudläkare Arnold Klein. Myndigheterna anklagar honom för att förhala utredningen kring popstjärnans död.

– Han samarbetar inte fullt ut, säger en talesperson för rättsläkaren i Los Angeles.

Ända sedan den 2 juli har Klein lovat att överlämna Jacksons patientinformation till rättsläkarmyndigheten.

– Men hans advokat har bara skickat oss delar av materialet. När vi stött på har personalen förnyat löftet, men inget har gjorts, säger talespersonen till Tmz.

I går fick den biträdande chefsobducenten Ed Winter nog och begav sig till Kleins klinik i Beverly Hills för att överlämna en domstolsorder. Klein var inte på plats.

Källa. [Läs mer!]

Thriller danssteg

 


Googlade efter Michael Jackson bilder och gissa vad jag hittade? Massa danssteg från Thriller som man kan lära sig! Jag tycker att det ser grymt svårt ut även om det inte ser så svårt ut på videon.

Därför dog han luspankMichael Jackson drog in enorma belopp under sin karriär. Men han spenderade också som en galning. En granskning av hans utgifter visar varför han dog med närmare fyra miljarder kronor i skulder.

Dokument inlämnade till en domstol i Los Angeles vittnar om den skenande pengakarusellen. När Jackson 1999 skilde sig från Debbie Rowe gjorde han varje månad av med minst 18,7 miljoner kronor. Utgifterna specificeras i dokumenten:

Trädgårdsskötsel på Neverland: 766 000 kronor per månad, privata vakter: 415 000 kronor, underhåll av djur- och nöjespark: 530 000 kronor, Hushålls- och pr-kostnader: 482 000 kronor.

Källa. [Läs mer!]

Fansen hyllade Michael


På måndagskvällen skulle premiären för Michael Jacksons 50 konserter i London gått av stapeln. Hundratals fans tog sig till O2-arenan för att hedra sin musikhjälte. I kväll skulle ridån gått upp för den allra första "This is it"-konserten.

Fansen såg det som en chans för ett sista farväl till Michael Jackson och strömmade till O2-arenan i sydöstra London med blommor och ljus i händerna. Klockan 18.30 hölls en tyst minut. Det var då konsertarenans dörrar skulle ha öppnats, skriver BBC News. Klockan sju tog många av fansen varandra i hand och sjöng Jacksonlåten "We are the world", rapporterar CNN. Många av dem som kom för att säga farväl hade köpt biljetter till premiärkvällen.

– Jag är här för att hedra kungen", sade Morganna Branah, 29, just tillbaka från Los Angeles där hon hade hoppats få närvara vid den officiella minnesceremonin.

Hon säger att Jacksons död är en av de värsta sakerna hon upplevt i sitt liv.

– Jag kände att det var min plikt att hedra honom som har givit mitt liv så mycket magi och skönhet.

Källa. [Läs mer!]

Egen radiokanael


(Klicka på bilden för att komma till sidan)

Speed Demon

"Speed Demon" är en låt av amerikansk artist Michael Jackson från hans sjunde studioalbum, Bad. Sången skrevs av Jackson och producerad av Jackson och Quincy Jones. Speed Demon är en poplåt vars texter avser att köra fort. Låten släpptes den 12 oktober, 1989, som en marknadsföringsåtgärd enda för både skivan och 1988 filmen Moonwalker. Låten fick blandade recensioner från samtida kritiker. Speed Demon var ursprungligen tänkt att släppas som en singel, men avbeställer var därefter. Speed Demon var den tionde och sista singel som släpptes från Bad. Sången uppnås mindre kommersiell framgång, har bara fått mindre speltid i USA. Trots att de är med på Bad, sången utfördes inte under någon etapp av album världsturné.

Källa. [Läs mer!]

Visste inte att pappa var superstjärna


Michael Jacksons barn visste inte vem som var deras mamma. De visste inte heller att deras pappa var superstjärna. Men nu har de isolerade barnen slängt sina masker som de tidigare tvingades bära.

– Vi vill att de ska leva ett normalt liv nu, säger Michael Jacksons syster La Toya.

Jacksons tre barn Prince Michael, 12, Paris, 11 och Blanket, 5, har inte bara förlorat sin pappa. Eftersom de aldrig haft någon mamma är de nu helt föräldralösa.

Debbie Rowe som är biologisk mor till de två äldsta barnen har i praktiken aldrig varit deras mamma, enligt La Toya. Det var Michael Jackson som bytte blöjor och satt med vid köksbordet och matade dem när de var små. Äktenskapet var arrangerat för att Jackson ville ha barn. Efter skilsmässan 1999 har Rowe sagt att barnens pappa är en anonym spermadonator.

Källa. [Läs mer!]

Wanna be startin something


Wanna Be Startin' Somethin' är en sång från 1982 med Michael Jackson från musikalbumet Thriller. Jackson framförde låten på Bad Tour, Dangerous Tour, HIStory World Tour samt på Victory Tour.

Källa.

Han blev mördad


Michael Jacksons familj är övertygad om att han blev mördad. De tror att en grupp som vill lägga vantarna på hans förmögenhet ligger bakom.

– Jag vet vilka som gjorde det och jag ger inte upp förrän jag satt dit dem, säger systern La Toya Jackson.

I intervjuer med brittiska News of the World och Mail on Sunday talar La Toya, 53, ut om Michaels sista tid i ­livet och hur familjen nu försöker hjälpa barnen att ­klara sig igenom sorgen.

– Michael blev mördad. Vi tror inte att bara att en person var involverad, utan en hel sammansvärjning. Jag känner att det bara handlade om pengar. ­Michael var god för mer än en miljard pund (12 miljarder kronor) i musikrättigheter och någon dödade ­honom för det. Han var värd mer död än levande, säger hon.

Källa. [Läs mer!]

"Han dansade för mina patienter"


Såg på Aftonbladet idag och där stod det att Dr. Arnold Klein försvarar sig. Han sa bland annat att Michael Jackson mår bra när han besökte Dr. Arnold Klein tre dagar innan han dog.

Dagens bildSöt eller vad? Michael ser glad ut men den killen som står brevid honom ser lite sur ut, haha!

Michael's funniest moments


Här är tre roliga klipp från Neverland. Det ser ut som de har riktig kul. Jag vill också vara med på vattenkrig och allt!

Heal the worldHeal the Worl där skriven och sjungen av Michael Jackson. Det är en hit från albumet Dangerous" 1991, där sången är spår nummer sju. Sången uppmanar folk till att kämpa för fred. Videon visade barn i krigsdrabbade stater, för att ge folk en bild av krig som "något dumt". 1992 utkom Heal the World på singel. Sången finns även med på Michael Jacksons skiva History från 1995. 2006 släpptes Heal the World Dual Disc som en del av Visionary-projektet. "

Över en chat på Internet 2001 med fans skall Michael Jackson ha sagt att "Heal The World" är den sång han är mest stolt över att ha skrivit.

Musikvideon visar klipp på svältande sjuka barn som genom videon springer omkring och ler medan soldater tittar på och får sympati.

Källa.

Jackson kan ha mördats


Tidigt i morse uppgav polisen i Los Angeles för första gången att Michael Jackson kan ha blivit mördad.  I en intervju med CNN bekräftade polischefen att man jobbar efter två teorier:

”Möjligt mord, möjlig överdos”.

De sensationella uppgifterna kom direkt från Los Angeles polischef William Bratton. Han bekräftade i tv-inslaget för första gången att Jacksons dödsfall kan ha varit mord. Tidigare har myndigheterna hela tiden sagt att Jackson dog av hjärtstillestånd. I morse hette det ”möjligt mord, möjlig överdos”.

– Det innebär att polisen förbereder sig på värsta tänkbara scenario, uppgav CNN.

Källa. [Läs mer!]

Sonen fattade besluten


Michael Jackson var inte herre i sitt eget hus. Vardagsbesluten i hemmet fattades i stället av popstjärnans äldste son, Prince, 12. Det avslöjar Jacksons kock.

– Prince skötte i stort sett hushållet, säger Douglas Jones.

Jones anställning hos Jackson blev kort. Han började den 8 maj. När han träffade sin chef första gången såg han tecken på att allt inte stod rätt till.

– Michael pratade mycket långsamt – kanske sluddrade han. Det verkade som om han hade tagit mediciner eller inte mådde bra.

Situationen fick popstjärnans äldste son att ta över kommandot.

- Prince bestämde när familjen skulle äta, var de skulle sitta och vad som skulle serveras.

Källa. [Läs mer!]

Stockholm hyllarÖver 300 dansare träffades vid 15.30 och fick information och sedan lärt koreografi i 30 min. Mindre än 1 timme senare de utförde det. En stor hyllning till Michael Jackson den 8 juli i Stockholm.

Jag kan inte säga något annat än säga att jag älskar det!

Begravs inte utan hjärnan


Begravningen stoppas – eftersom familjen inte tänker begrava Michael Jackson utan hjärna. Det kan dröja tre veckor. Samtidigt bråkar brodern Jermaine och mamman Katherine om vart stjärnan ska få sin sista vila. Familjen Jackson är splittrad när det gäller valet av begravningsplats. De har fört livliga diskussioner i familjehemmet i Encino.

På ena sidan står äldsta brodern Jermaine som tycker att det är självklart att Michael ska begravas på sin ranch Neverland.

– Det här är hans hem, det han har skapat. Varför skulle han inte vara här? Jag känner hans närvaro och jag älskar det, säger Jermaine till Daily Mirror.

På andra sidan står familjens matriark Katherine som tycker att Neverland är nedsmutsat efter anklagelserna om sexuella övergrepp där. En källa nära mamman säger:

– Michael lämnade Neverland för gott för att aldrig återvända.

Källa. [Läs mer!]

Här föddes en stjärna


Paris Jackson, 11, tog tag i mikrofonen. Och trollband en värld.

– Jag älskar pappa så mycket, sa hon.

En superstjärna var död – en annan hade just fötts. Inne på arenan satt 11 000 fans. Runt om i världen hade hundratals miljoner människor bänkat sig framför tv-apparaterna för minneshögtiden. De såg den elvaåriga flickan gå fram för att tala om sin far, Michael Jackson.

– Ända sedan jag föddes har pappa varit den bästa pappan man kan tänka sig.

– Och jag vill bara säga att jag älskar honom så mycket.

Paris Jackson började snyfta. Människor i Los Angeles, London, Stockholm, Kairo, Tokyo – över en hel planet – grät med henne.

Källa. [Läs mer!]

Off the wallOff the Wall är ett musikalbum från 1979 av Michael Jackson. Det var det första soloalbum Michael Jackson gjorde för Epic, där hans producent var Quincy Jones.

Låtlista:

1. Don't Stop 'Til You Get Enough
2. Rock With You
3. Working Day and Night
4. Get On the Floor
5. Off the Wall
6. Girlfriend
7. She's Out of My Life
8. I Can't Help It
9. It's the Falling in Love
10. Burn This Disco Out

Källa.

Bad i barn versionHär är Michael Jacksons Bad video men han är inte med i den, utan att det är barn som är med. Jag älskar det! Så kul också, haha!

Förutspådde sin död


Michael Jackson visste precis hur han skulle dö. Under ett samtal med sin dåvarande fru Lisa Marie Presley om hennes pappa Elvis, sa han:

– Jag kommer att sluta som honom.

Fjorton år senare ser Lisa Marie på tv hur en ambulans kör från Michael Jacksons hus. Hon ser grindarna, folksamlingen utanför, nyhetsjakten, dödsorsaken och vad som rapporteras ha lett fram till dödsfallet:

”Jag ser på nyheterna nästan exakt samma scenario som jag såg utspelas den 16 augusti 1977 (en syn jag aldrig ville se igen). Det är precis som han förutspådde”, skriver Lisa Marie i ett mycket känslosamt och rörande dagboksinlägg på sin Myspace-sida.

Källa. [Läs mer!]

They don't care about us

They Don't Care About Us är en hit av amerikanska sångaren Michael Jackson från dennes HIStory-album Låten släpptes i april 1996 i Storbritannien och i juni 1996 i USA, då hade det i USA nästan gått ett år sedan förra singeln You Are Not Alone som släpptes i augusti 1995. Den stora bristen på singlar var ifrågasatt, framför allt då albumet i USA inte kunde stödjas av turnén HIStory World Tour som aldrig kom till USA.

Musikvideon till They Don't Care About Us spelades ursprungligen in i fängelsemiljö, där även scener med fångvaktare som misshandlar svarta ingår. De stora nyhetskanalerna ville inte visa videon, eftersom den innehöll spekulativa våldsscener. Numera visas denna version sällan och ingen av de på DVD utgivna versionerna är fängelseversionen. Den andra versionen spelades in i Brasilien, där Jackson dansar på gatorna tillsammans med sina fans. I videon syns också den brasilianska gruppen Olodum.

Källa. [Läs mer!]

Bilder från Thriller
Här är lite bilder från videon Thriller. Älskar den videon och låten, fast jag har aldrig vågat kolla på musik videon när jag var liten. Men nu vågar jag knappt göra det heller, men låten är jättebra iallafall! Lite suddigt är bilderna men det gör väl inget?

Två bilder på barnen från minnestund

Här är två bilder på barnen från minnesstunden. Gud vilken fin minnestund, det har jag glömt och skriva! En av de finaste jag har sett faktisk.

Dagens bildDenna blir den första Dagens bild i den här bloggen. Älskar den! Michael älskar nog verligen basket.

Janet pratar om Michael

 


Här pratar Janet om Michael på Vet Awards. Så fint!

Ny bloggdesign!Den nya designen är uppe. Vad tycker ni om den? Jag är rätt så nöjd.

Thriller


Thriller är musikalbum av Michael Jackson som kom ut 1982, producerat av Quincy Jones. Det är världens hittills mest sålda album och har enligt Guinness Rekordbok sålts i över 104 miljoner exemplar. Albumet Thriller slog flera rekord efter att det gavs ut den 1 december 1982.

Låtlista:
1. Wanna Be Startin' Somethin'
2. Baby Be Mine
3. The Girl Is Mine
4. Thriller
5. Beat It
6. Billie Jean
7. Human Nature
8. P.Y.T.
9. The Lady In My Life

Källa. [Läs mer!]

"Daddy has been the best father"


När jag själv ser på videon, så vill jag bara gråta och det gör jag också, varje gång! Jag var uppe nästan hela natten och kollade nästan allt och det är svårt och hålla tårarna tillbaka. Det fanns så mycket man ville se men de kom på olika kanal och så är det vänlig svårt och välja. Det blev oftast TV4, fast när det var reklamen där, så kollade jag på MTV. Vilken kanal kollade du på?

Dyr sista chansNär de officiella biljetterna släpptes gick de åt som smör. Alla ville ha en. Eller två, för man fick en extra när biljetterna och armbanden delades ut. 11 000 biljetter lottades ut. Men 1,6 miljoner försökte få en.

Några av armbanden kan man nu hitta utlagda till försäljning på webbplatser som ebay. Men det är inte billigt. En snabb sökning på ebay visar att priset på vissa biljetter ligger på över en miljon kronor, eller 150 000 dollar. Många biljetter har utgångspriser på hundratusentals kronor. Det finns naturligtvis också en risk att biljetterna som är till salu inte är äkta.

Minnesgudstjänsten hålls på Staples Center i Los Angeles i morgon klockan 19 svensk tid. Bland andra Diana Ross, Stevie Wonder, Justin Timberlake och Jennifer Hudson ska hylla popstjärnan. Aftonbladet.se sänder minnesceremonin live och har dessutom ett team på plats för att bevaka händelsen.

Källa.Du missar väl inte MJ på TV4 hela eftermiddagen?

14.10 Jacksons: An American dream [del 1]
16.35 Jacksons: An American dream [del 2]
19.28 Minnesstund för Michael Jackson
20.00 Michael Jackson: The dangerous tour
22.40 Michael Jackson: The dangerous tour [fortsättning]
23.10 Michael Jackson - Not for sale


Nästan allt är på TV4 utom live sändning på TV4 plus som börjar 18.10! Jag kommer inte blogga så mycket mer utan jag ska kolla på allt. Om jag orkar vara uppe så sent.

Kontrollerad av sin pappa


Bara en blick från pappan var nog. Sedan mådde Michael illa. Nu slåss tyrannen Joe Jackson, 79, om sonens barn. Och kontrollen över hans miljarder.

Efter Michael Jacksons död har pappa Joe klivit fram i rampljuset igen. Mitt i sorgen har han framstått som familjens fasta punkt. I en intervju i söndags talade han om relationen till Michael.

– Vi har alltid stått varandra nära, sa Joe, som han också kallas.

Källa.

Madonna hyllar Michael


Madonna turnerar just nu och på hennes konserter hyllar hon Michael Jackson. Det är en jätte bra dansare som dansar till hans låtar. Publiken gillar det och det gör jag också.

Playlist


Jag har nyss skaffat en liten "playlist" till bloggen och den finns i menyn. Där finns över 20 Michael Jackson låtar och några från The Jackson 5 och The Jacksons. Om ni inte ser någon låt som ni gillar, då är det bara att kommentera så ska jag försöka skaffa jag den. Vad tycker ni om Playlist då?

Billie Jean


Billie Jean är en låt av Michael Jackson och den andra singeln från världens mest sålda album Thriller från 1982. Låten är skriven av Michael och producerad av Quincy Jones och Michael Jackson. Låten ses ofta som låten som fick igång Michaels karriär och låten fick senare två Grammy Awards.

Låten är baserad på en verklig händelse i Michaels liv från början av 1980-talet. Det var en kvinna som förföljde Michael och påstod att han var pappan till hennes barn, fast det var han inte och refrängen i låten går:

"Billie Jean is not my lover,
she's just a girl who claims that I am the one,
but the kid is not my son".

Källa. [Läs mer!]

Här är sista viloplatsten


Trots att det var familjens önskan, får Michael Jackson inte bli begraven på sin älskade Neverland Ranch i Santa Ynez, 200 kilometer norr om Los Angeles. Istället ser hans sista viloplats ut att bli Forest Lawn-kyrkogården i Hollywood Hills.  Varken familjen eller Colony Capital, som äger Neverland Ranch, lyckades få tillåtelse till en privat begravning hos de lokala myndigheterna.  

— Vi har försökt, men det gick dessvärre inte, säger en talesman för Colony Capital.  

Istället har nu familjen Jackson tvingats att ta till plan B.  

— Vi planerar en offentlig minnesceremoni för Michael Jackson. Men vi är ännu inte redo att berätta om detaljerna, sa familjens advokat Londell McMillan på onsdagen.  

Källa. [Läs mer!]

Begravs utan hjärnan


Tidningen Sunday Mirror berättar om det grymma valet familjen ställdes inför: begrava Michael Jacksons kropp utan hjärna – eller skjuta upp begravningen i nästan tre veckor. De valde det förstnämnda. På tisdag, samma dag som minneshögtiden i Staples Center, väntas Michael Jackson begravas. Detaljerna kring själva gravsättningen är inte kända men det förväntas bli en ceremoni bara för de närmaste.

Anledningen till att rättsläkarna behållit hjärnan är att den måste testas och bland annat ge svar på drog- eller medicinmissbruk, tidigare överdoser eller andra sjukdomar och åkommor som Jackson kan ha burit på. Bland annat kommer testerna att kunna ge svar på påståendet att Michael Jackson var en mångårig heroinmissbrukare, skriver The People i dag.

– Vävnaden måste undersökas. Men vi vet inte hur lång tid det kan ta, säger en källa på rättsläkarmyndigheten i Los Angeles.

Källa. [Läs mer!]

Michael Jackson | MinnesbloggDenna blogg är till min största idol Michael Jackson. Jag vet att han är död men jag vill starta ett minnesblogg till honom. I den här blogg kommer jag lägga ut video, låtar, mycket fakta, nyheter, skriva om hans familj, barnen, fansen och mycket mer. Jag hoppas att ni tipsar andra om bloggen så alla kan minnas honom tillsammans här.

Kontakta min med tips m.m.? mjackson.blogg@homtail.com
RSS 2.0
>
> >